Astorija Brasserie | A la Carte
645
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-645,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

-Meniu-

-Meniu-

Prancūzų virtuvė ypatinga tuo, jog iš pirmo žvilgsnio patiekalai gali pasirodyti gana paprasti, tačiau jiems paruošti reikalingos tikros, aukštosios virtuvės žinios ir ypatingas meistriškumas.

 

Šiemet restorano šefas Gediminas Andriuškevičius pristato firminį rudens/žiemos sezono patiekalą – midijas. Net trimis skirtingais būdais – normandiškai, tailandietiškai ir tradiciškai – ruošiamos šios jūrų gėrybės kiekvieną sekmadienį nuo 15 iki 19 valandos patiekiamos už pusę kainos. Tik 8 eurus!

 

Šaltuoju laikotarpiu šefas ruošia kaloringesnius ir sotesnius patiekalus. Vieni populiariausių jo gaminamų užkandžių – apkeptas ožkos sūris su karamelizuotu obuolių bei linų sėklų paplotėliu, kepta balandžio krūtinėlė su burokėlių karpaču ir baravykais.

 

Prancūzija garsėja antienos patiekalais. Mūsų restorane ji patiekiama su apelsinais bei karamelizuotomis bulvytėmis. Paršelio karka, troškinta su raudonaisiais kopūstais yra dar vienas prancūziškos klasikos kūrinys, kuriam sunku atsispirti.

 

Desertai yra tikri prancūziškos dvasios nešėjai, o ryškiausias jų atstovas crème brûlée mėgaujasi neblėstančiu populiarumu mūsų svečių pasirinkimuose.

 

Derinti patiekalus ir gėrimus padeda profesionali restorano someljė Jolanta Smičienė – kone geriausia šampano ekspertė Lietuvoje. Norinčius artimiau susipažinti su prancūziškų vynų skoniais bei tradicijomis, kviečiame apsilankyti jos rengiamose degustacijose.

-A la Carte meniu-

-Vynų korta-